Navdihujoče zgodbe udeležencev izobraževanj

Oglejte si navdihujoče zgodbe. Z nami so jih delili posamezniki, ki so naredili prvi korak, da bi spremenili svoje življenje in zgradili boljšo prihodnost.

Učenje je bilo ključno za vsako njihovo zgodbo o uspehu in njihovo življenjsko pot. Njihovi primeri vas bodo navdušili in opogumili za pridobitev novih znanj in spretnosti.

Imate tudi vi navdihujočo zgodbo o učenju? Posredujte nam jo na  e-naslov kampoznanje@acs.si in objavili jo bomo na portalu.

Kaj so povedali nekateri udeleženci izobraževanj?

Oglejte si nekaj navdihujočih zgodb o uspehu, ki so jih učeči se delili z nami. Njihovi primeri vas bodo navdušili in opogumili za pridobitev novih znanj in spretnosti.

Laura Kovač iz Lendave

Romska diplomantka v Lendavi prispeva k razumevanju romske skupnosti.

Prva romska diplomantka v Občini Lendava si prizadeva k dvigu izobrazbene ravni med pripadniki romske skupnosti in s tem njenemu opolnomočenju, obenem pa tako veliko prispeva k vedno boljšemu razumevanju romske skupnosti. Njena izjemna kvaliteta pa je povezovanje različnih organizacij od vrtca do izobraževanja odraslih.

Darja Smrkolj iz Zagorja ob Savi

Nenehno učenje jo je opogumilo in ji spremenilo življenje.

Darja se je zaradi pritlikavosti vse življenje spopadala s predsodki in slabo samopodobo. Kljub vsemu je premagala začetni strah ter opravila preko 500 ur neformalnega in priložnostnega učenja. Postala je ambasadorka učenja in dobitnica priznanja Andragoškega centra Slovenije za leto 2017.

Marija Metlika iz Ljubljane

Študirati je začela po upokojitvi, od tedaj pa njena želja po raziskovanju in pridobivanju novega znanja ne usahne.

Marija je zelo dober dokaz, da se življenje po upokojitvi ne konča. Sama je po upokojitvi diplomirala na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Vse življenje je izjemno aktivna, zato je postala dobitnica priznanja Andragoškega centra Slovenije za leto 2011.

Mirica Vasle iz Zabukovice

Po obisku svetovalnega središča se je prekvalificirala, uspešno zaključila srednjo šolo ter vpisala študij ob delu.

Mirica je bila brez zaposlitve, vendar se je ob podpori svetovalnega središča za izobraževanje odraslih hitro znašla. S pomočjo prekvalifikacije je uspešno zaključila srednjo šolo in se vpisala v študij ob delu. Zaradi dodatnega znanja je prišla do zaposlitve ter pridobila širok krog prijateljev.

Sapana Gandharb iz Pirana

Priseljenka iz Nepala, ki se je naučila slovenščine, premagala kulturne razlike ter se zaposlila. 

Sapana, ki se je pri 22 letih preselila iz Nepala v Slovenijo, je izjemen dokaz, da je vse mogoče. Naučila se je slovenščine, premagala kulturne razlike ter v Sloveniji uspešno zaključila osnovno in srednjo šolo. Po izobraževanju je pridobila obrtno dovoljenje in se danes preživlja kot ustvarjalka umetniške in domače obrti. Leta 2007 je postala dobitnica priznanja Andragoškega centra Slovenije za promocijo učenja in znanja.

Študijska skupina računalništvo pri Univerzi za tretje življenjsko obdobje Murska Sobota

Med starejšimi je vse večji interes za računalniška znanja.

Emerik je svetel zgled za upokojence, ki so poiskali navdih na Univerzi za tretje življenjsko obdobje. Zaradi vnukov se je vpisal v tečaj računalništva in tako začel z uporabo napredne digitalne tehnologije.

Skip to content